traderegistry.ro

traderegistry.ro

powered by www.radusora.ro

traderegistry.ro RSS Feed
 
 
 
 

Recodificarea CAEN 2008

Procedura de recodificare CAEN rev. 1 conform CAEN rev.2

Actualizarea se face gratuit in baza unui completarii unui formular (pe care il puteti gasi AICI ) unde agentul economic trebuie sa opteze pentru codul CAEN rev. 2 care va deveni Activitatea principala. Alegerea trebuie facuta deoarece vechiul cod s-a divizat in mai multe coduri sau mai multe coduri au fost comasate intr-unul singur.
La formular trebuie sa adaugati Certificatul de Inregistrare in original - pentru ca acest act contine codul activitatii principale, care mai mult ca sigur, este diferit fata de codul corespondent prevazut in CAEN rev.2.

Chiar daca se spune ca recodificarea este gratuita, va trebui platita totusi o taxa de 30 de RON care este costul obtinerii unui extras de registru ce va va arata noile coduri CAEN rev. 2 ale societatii dumneavoastra. Bineinteles, ca mai trebuie completat un formular care trebuie bifat la punctul 3.2. - extras de registru. Aveti formularul AICI.

In plus, va trebui sa mai aveti si o procura, delegatie de serviciu sau delegatie avocatiala care sa va imputerniceasca sa precizati activitatea principala, sa depuneti la registru cererea de actualizare, sa cereti si sa ridicati extrasul de registru. Atentie! incepand de luni 17 noiembrie 2008 Registrul Comertului, ca urmare a modificarii Normelor Metodologice la legea 26/1990, nu mai accepta delegarea prin delegatia de serviciu sau hotarare AGA. In acest moment sunt acceptate doar procuri sau delegatii avocatiale.

Atentie! recodificarea se poate face “in mod gratuit” doar pana la 1 martie 2009! Ulterior acestei date recodificarea va fi tratata ca orice mentiune de modificare obiect de activitate! In acest caz costurile vor fi mult mai mari daca tinem cont ca pagina de publicare in Monitorul Oficial este in jur de 100 ron, taxa de timbru 40 ron, iar taxele de registru pot ajunge si la 150 de ron.

Update! 1.03.2009 -  Conform HG 185 / 27.februarie.2009 a fost prelungit termenul in care recodificarea se poate face in mod gratuit. Noua data limita este 1 martie 2010.

Anunt publicitar. Daca nu puteti sau nu aveti timp sa efectuati formalitatile de recodificare. Noi va putem ajuta - www.radusora.ro . Consultanta si recodificare pentru un onorariu avantajos. Onorariul scade in functie de numarul firmelor pentru care doriti recodificarea! Cereti relatii AICI office@radusora.ro !
Drepturi de autor Av. Radu Sora - www.radusora.ro - office@radusora.ro